Disfunctiile erectile sunt unele dintre problemele despre care barbatii nici macar nu doresc sa vorbeasca. Cand vine vorba despre astfel de situatii, barbatii ar prefera sa ia o pastila si sa isi vada de vietile lor. Acele pastile, precum oricare alte droguri farmaceutice, vin impreuna cu o lista lunga de efecte secundare.

Noile cercetari demonstreaza ca solutia mai eficienta decat orice alt produs lansat de industria farmaceutica pentru tratarea disfunctiei erectile ar fi canabisul.

Cautand cauza, nu simptomul

Cand se pune problema disfunctiei erectile, barbatii se axeaza pe simptome si ignora cauzele de baza. Este mai usor sa ia o pastila si sa isi rezolve imediat problemele de performanta decat sa afle de la inceput care este cauza problemei.

Pentru multi dintre ei, disfunctia erectila nu are nimic de-a face cu aspectul fiziologic – totul este in mintea lor. Stresul si anxietatea pot fi cauze principale pentru aparitia disfunctiei erectile, dar pe care barbatii le ignora.

Dr. Jordan Tishler, medic terapeut specializat pe tratamentul cu canabis, spune ca „Mentalitatea barbatilor le dicteaza ca ar trebui sa administreze o pastila ce le va solutiona toate problemele fiziologice, dar nu functioneaza chiar asa,” iar din motive evidente, aici va intra in discutie canabisul.

Consumul moderat de canabis a reusit mereu sa demonstreze ca poate sa scada nivelurile de stres si anxietate. Acesti factori pot ucide intimitatea in orice context, chiar daca DE este un factor sau nu.

Foarte interesant, creierul isi produce proprii receptori canabinoizi in cadrul sistemului endocanabinoid. Creierele noastre produc un element chimic numit anandamida, care este similar din punct de vedere chimic cu ingredientul psihoactiv din marijuana, THC.

Anandamida este un element chimic din creier asociat cu reducerea pe cale naturala a nivelurilor de stres si anxietate, deci consumul de canabis poate sustine sistemul natural de defensiva a corpului in fata stresului.

Pe cat de minunat ar fi consumul de canabis pentru tratarea unor probleme precum disfunctiile erectile, nu va ganditi ca toate companiile farmaceutice vor fi de acord sa sustina cercetarile pentru a sprijini descoperirile initiale.

De fapt, nimeni nu prea se inghesuie sa studieze efectele canabisului asupra vietii sexuale, deoarece sunt doua subiecte nepopulare sau taboo.

Nicole Prause, care a creat o companie ce studiaza problemele legate de nevoile sexuale ale pacientilor, a spus ca: „Nimeni nu va dori sa studieze legatura dintre THC si excitarea sexuala.

Este nevoie de multi bani pentru a efectua cercetari de rezonanta magnetica functionala, de obicei $600 pe ora doar pentru timpul de scanare. Fondurile de la stat cauta cererile de finantare pentru cuvantul sexual si au eliminat deja posibilitatea de finantare a 5 cereri. Una a avut succes – singura din istoria acestor programe.”