In varianta cremoasa sau in varianta putin crocanta, untul de arahide este un aliment extrem de gustos, care are si beneficii asupra sanatatii.
Consumul de unt de arahide este recomandat pentru o dieta alimentara sanatoasa, iar prepararea sa in casa este extrem de rapida si usoara.
Iata cateva dintre cele mai utile informatii despre acest superaliment care inlocuieste cu succes carnea prin continutul ridicat de proteine.
De ce este recomandat untul de arahide pentru un regim alimentar sanatos?
Untul de arahide este considerat un aliment din categoria „Carne si alternativ la carne”, fiind un substitut de succes al acesteia prin continutul ridicat de proteine.
Mai mult decat atat, o portie de unt de arahide (echivalentul a 2 linguri la o masa – aproximativ 30 de ml) este o sursa buna de fibre, grasimi sanatoase, vitamina E si acid folic.
Si nu numai ca are un continut ridicat de fibre dietetice, proteine, grasimi bune, vitamine si minerale, ci are si un alt mare avantaj – este extrem de satios.
Asadar, motivele pentru care poti alege un unt de arahide kaufland, realizat din arahide de cea mai buna calitate, sunt numeroase si deloc de neglijat.
Cum poti alege cel mai bun unt de arahide?
Alege untul de arahide care iti place dintre cele doua variante: cel cremos sau cel crocant. Cel din urma nu este recomandat pentru consum copiilor de varste mici, deoarece contine bucati mici de arahide care pot reprezenta motiv de inec pentru acestia, insa un unt de arahide complet natural, nutritiv si aromat este unt de arahide lidl.
Chiar daca observi uleiul de arahide care pluteste deasupra untului, nu trebuie sa ai dubii cu privire la calitatea acestuia, pentru ca aceasta este cea mai buna varianta pentru pastrarea untului de arahide, ba chiar reprezinta garantia unui unt de arahide bio, fara zahar sau conservanti adaugati.
De ce este recomandat untul de arahide pentru copii?
Copiii pot consuma unt de arahide incepand cu varsta de 6 luni, chiar din momentul inceperii diversificarii. Este recomandat a fi oferit chiar de la inceput acest aliment, deoarece in acest fel scade riscul de alergii care pot aparea ulterior.
Varianta bio a acestui unt, la fel cum este si in cazul unt de migdale, poate fi consumata de copiii mici fara a exista vreun risc asociat, ci reprezinta doar o alternativa de mancat sanatos, diversificat, inca de la inceputul meselor administrate.
Ce unt de arahide sa consumi?
In cazul in care nu doresti sa consumi variantele pe care le gasesti deja comercializate pe piata, poti face acasa unt de arahide intr-un mod foarte simplu.
Tot ceea ce trebuie sa faci este sa prajesti arahidele sau sa le pui la cuptor, pentru o varianta mai sanatoasa, dupa care sa le pasezi bine cu ajutorul unui robot de bucatarie, pana in momentul in care acestea se transforma intr-o pasta cu o textura cremoasa.
Poti adauga si miere, zahar sau sare, dupa preferinte, insa varianta 100% simpla si bio este cea mai recomandata, mai ales pentru cantitatea extrem de scazuta de unt de arahide calorii.
Acum ca stii cum se face untul de arahide, poti alege aceasta varianta sau poti opta pentru un unt de arahide comercializat, cea mai buna alegere fiind aceea care contine un singur ingredient: arahidele.
Daca odata obtinut untul te intrebi cu ce se mananca untul de arahide, trebuie sa stii ca exista posibilitatea de a-l consuma ca atare, intins pe paine sau clatite, precum si in diverse retete nutritive, putand fi adaugat in smoothie-uri, alaturi de biscuiti cu cereale pe post de gustare, in sosurile pentru cartofi sau carne, in sendvisuri etc.
Felicitari autorului pentru acest material deosebit! Am citit cu mare atentie fiecare sfat si am descoperit cateva metode pe care nu le-am incercat pana acum pentru a reduce nivelul de stres din viata mea. Este reconfortant sa stii ca exista resurse precum acestea care te pot ajuta sa iti imbunatatesti starea de bine mentala.
Foarte interesant subiectul abordat in articol! Am invatat multe lucruri noi despre cum sa ne mentinem sanatatea mintala si emotionala, mai ales in contextul actual al pandemiei. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor care vor sa inteleaga mai bine cum functioneaza stresul si cum sa il gestioneze eficient.
Excelent articol! Am fost impresionat de profunzimea si claritatea cu care sunt prezentate informatiile despre gestionarea stresului. Mi-a placut in mod special partea referitoare la tehnici de relaxare, care mi se pare extrem de utila in zilele agitate. Multumesc pentru acest ghid practic!