Oamenii au simtit dintotdeauna nevoia de a-si transmite sentimentele si emotiile, astfel ca au incercat sa descopere cele mai interesante si creative modalitati de a o face, indiferent de eveniment, context sau momentul sarbatorit.

Primele felicitari

Conumicarea de-a lungul vremurilor s-a facut prin diferite metode. Egiptenii comunicau prin papirusuri, iar alte civilizatii aveau o serie de obiceiuri cu rolul de a transmite o stare sau anumite sentimente.

De-a lungul timpului, modalitatile s-au schimbat si s-au transformat, ajungandu-se astazi la existenta multor formate si concepte denumite felicitari.

Prima felicitare a aparut in anul 1843 si a luat nastere in Londra, fiind o ilustrare a unui grup care petrecea cu ocazia Craciunului. Astfel a luat nastere felicitarea de Craciun.

Din acel moment oamenii inteleg si agreeaza acest concept de a-si transmite urarile si gandurile bune cu o anumita ocazie, punct din care incepe dezvoltarea acestei ramuri tipografice.

Tipuri de felicitari

Cu trecerea timpului, cartonasele frumos colorate in care era continut un mesaj tematic, au impanzit lumea, facand parte din farmecul fiecarui moment important din viata.

Astazi, modalitatile prin care se transmite o felicitare sunt variate. Pe langa forma tiparita, se poate opta pentru o felicitare electronica sau pentru cele tip mesaj care circula in mediul online.

In functie de mesajul transmis si de evenimentul caruia se adrezeaza, pot fi felicitari de zi de nastere, felicitari de Paste sau de Craciun, felicitari de 8 Martie sau de Ziuna Indragostitilor.

Felicitari tiparite

Tipografiile pun la dispozitia doritorilor modele de felicitari extrem de variate, cromatica si textura acestora ajungand astfel la performante impresionante.

Imagini tematice, texte extrem de ingenioase si foarte originale, toate vor ajuta la creionarea atmosferei de sarbatoare. Mesajele transmise au caracteristica de a fi cat mai scurte, insa cu rolul de a transmite cele mai calde si placute urari si ganduri.

Citeste continuarea aici: Cea mai frumoasa felicitare de oferit celor dragi

{{clean}}