Inca din cele mai vechi timpuri, uleiul de masline a fost considerat un dar de la zei, un medicament dat oamenilor chiar de natura.

Si nu intamplator locuitorii Mediteranei, care consuma in mod regulat ulei de masline, isi pastreaza tineretea, frumusetea si sanatatea multi ani. Principalul secret al uleiului de masline este compozitia sa unica.

Este un adevarat depozit de componente utile care sunt absorbite de corpul uman cu aproape 100%. Uleiul de masline contine o cantitate mare de antioxidanti si vitamina E, care ajuta la asimilarea vitaminelor A, K. Rezultatul unei astfel de „reactii in lant” naturale, este o intinerire generala a organismului, imbunatatind starea pielii, parului, unghiilor.

Ulei de masline extravirgin

Uleiul de masline extravirgin poate fi asemanat cu sucul proaspat al maslinelor, fara aditivi sau conservanti. Este un ulei care se obtine prin presarea pur mecanica a maslinelor, adica fara a folosi aditivi chimici sau biochimici.

In timpul producerii acestui ulei de maslinele extravirgin, maslinele nu sunt supuse niciunei prelucrari, cu exceptia spalarii, decantarii, centrifugarii si filtrarii. Este un produs de cea mai inalta calitate si modul in care este produs, nu s-a schimbat din zilele Egiptului antic.

Peste tot in lume este numit „aur lichid”.

Ulei de masline contraindicatii

Uleiul de masline se caracterizeaza prin proprietati coleretice, asa ca nu trebuie sa abuzezi de produs in prezenta colecistitei. Deoarece uleiul de masline prezinta contraindicatii in acest caz, este mai bine sa consulti medicul.

Masca de par cu ulei de masline

Din fericire, uleiul de masline poate fi folosit pentru a face o masca pentru orice tip de par. Masca de par cu ulei de masline poate fi utilizata daca ai parul uscat, poros, fin sau fragil.

De asemenea, daca ai probleme cu caderea parului sau daca acesta creste incet. In plus, fata de samponul medicamentos, poti utiliza masca de par cu ulei de masline daca ai matreata.

Uleiul de masline incalzit se aplica pe par de la varfuri pana la radacini. Dupa aplicare, trebuie sa-ti infasori parul in celofan si apoi sa pui o caciula sau un batic calduros. Masca se tine pe par cel putin o ora, pentru a avea timp sa patrunda in structura firului de par.

Citeste continuarea aici: Beneficiile consumului de ulei de masline

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Beneficiile consumului de ulei de masline

  1. Sunt de acord cu sugestiile de tehnici si exercitii practice prezentate in articol pentru a ne ajuta sa ne gestionam mai bine emotiile negative. Cred ca practicarea acestora poate avea un impact pozitiv asupra starii noastre emotionale si mentale.

  2. Mi-a placut cum autorul a abordat subiectul vulnerabilitatii si cum ne-a indemnat sa privim aceasta emotie ca pe un semn de curaj si autenticitate. Este important sa invatam sa ne acceptam slabiciunile si sa le transformam in puncte forte.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva noua asupra modului in care ne putem gestiona emotiile negative. Sunt de acord cu ideea ca acceptarea si intelegerea acestor emotii este primul pas catre vindecare si echilibru emotional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *