Psiholog, psihologie, terapie, divertisment, relaxare

 header image 5

Terapii complementare

  In ultimele decenii ale dezvoltarii societatii umane in centrul atentiei s-a situat tot mai mult realizarea echilibrului: la munca, in familie, intre lumea interioara si cea exterioara. Acest echilibru a devenit una dintre principalele preocupari umane. Am inteles ca restabilirea echilibrului in viata duce la liniste si pace sufleteasca, reda forta si ne elibereaza de sub influenta stresului si a bolilor.

Pentru realizarea pacii interioare si exterioare tot mai multi recurg la invataturile spirituale in locul religiilor consacrate. Reiki este una dintre aceste cai spirituale, o metoda de dezvoltare a personalitatii bazata pe initieri, in acelasi timp fiind si o forma de medicina naturista. Energia Reiki este forta vitala inteligenta care ajuta la restabilirea echilibrului fizic, emotional si spiritual.

Expresia Reiki este o combinatie a doua kanji (silabe), prima dintre ele – REI – insemnand universal, cosmic, dumnezeiesc, spiritual, sfant, iar a doua – KI – avand intelesul de energie, forta, forta vitala omniprezenta. Combinand aceste doua silabe putem intelege sensul adevarat al Reiki: Energie Spirituala, Energie Universala, Forta Vitala Universala . Aceste expresii nu sunt deloc nou-nascute, energia vietii fiind cunoscuta pe toate continentele. In China se numeste chi, la hindusi prana, la egipteni ka, la greci pneuma, in India barakka. Hippocrates o numea “forta tamaduitoare a naturii”, Paracelsus numia, Hermes Trismegistos telesma, Dr. Wilhelm Reich orgon, cercetatorii rusi amintesc de energie bioplasmica, stiinta moderna vorbeste despre o energie cosmica si acest rand ar putea continua. Toate aceste denumiri au caracteristicile/intelesurile lor proprii, se deosebesc intre ele prin locul si perioada in care au fost folosite, formand insa o familie; ele vorbesc despre aceeasi forta. Reiki nu este altceva decat forta omniprezenta, de aceasi varsta cu omenirea, mereu cunoscuta si dintotdeauna prezenta pe Pamant. Ea este una singura si este indivizibila. Reiki nu este o religie dar vorbeste despre baza tuturor religiilor stravechi, adica despre Dragoste. Este prezent in toate fenomenele existente, cu sau fara suflet. Pentru ea totul traieste si trebuie respectat.

Chiar datorita acestei caracteristici, Reiki este mai mult decat o metoda naturista, ea este una dintre caile de a deveni om.

Cum functioneaza Reiki? Simplu si natural. Actioneaza holistic, in unitatea fizic-emotional-mental, eliminand haosul si cauzele bolilor. Ne ajuta sa respectam si sa iubim propria noastra persoana. Ne ajuta sa invingem prapastia pe care am creat-o intre noi si anturajul nostru si restabileste armonia divina/primordiala.

Reiki actioneaza asupra fiecarei persoane intr-un mod diferit si isi face efectul acolo unde este necesar si in felul in care este cea mai mare nevoie de ea. Reiki creeaza echilibru, ne ajuta sa descoperim si sa intelegem cauzele bolilor, sprijina procesele de vindecare, amelioreaza durerile si elimina stresul. Ea reface echilibrul fizic si emotional, indeparteaza gandurile si sentimentele negative, contribuie la eliminarea sentimentelor de frica si de suparare. In acelasi timp creste creativitatea, ajuta si armonizeaza dezvoltarea personalitatii si contribuie la imbunatatirea relatiilor interumane.

Reiki nu este o credinta sau o religie, nu are dogme, legi, interdictii sau conditii, poate exista libera si poate accepta orice mod de a vedea lumea si orice alta invatatura. Ne ajuta la toate si nu ne impiedica in nimic. Este una dintre cele mai frumoase, cele mai clare cai, care te conduce prin autocunoastere la descoperirea lumii, pentru ca Reiki este o reflectie asupra lumii. Reiki inseamna Viata.

Istoria Reiki se bazeaza in principal pe transmiterea orala, de la maestru la maestru si de la maestru la discipoli. In zilele de astazi exista mai multe versiuni cu privire la originea Reiki.

Redescoperirea, formarea sistemului cunoscut astazi se datoreaza lui Mikao Usui, cel care a numit aceasta energie Reiki. Probabil n-o sa aflam niciodata tot adevarul despre viata lui. Tot ce se cunoaste astazi a fost compus din multe piese de informatii adunate, ca la un joc de puzzle, existand si in acest moment foarte multe puncte neclare, unele dintre acestea atingand limitele misticului.

Dr. Usui s-a nascut in 15 august 1865 in Japonia. Din manuscrisele sale reiese ca a fost o persoana careia ii placea sa invete si era adeptul invataturii pana la moarte. Intre disciplinele indragite de el se regasesc medicina, psihologia si arta poetica. N-a incetat niciodata in autodezvoltarea spirituala. In ultima zi a unui post tinut in meditatie timp de 21 zile in varful muntelui Kurama a avut o traire deosebit. In aceasta stare de profunda meditatie a primit initierea in Reiki, pe care a predat-o mai departe discipolilor sai. In viata lui, Dr. Usui a avut mai multi discipoli, intre care si Chujiro Hayashi. Pe aceasta linie Reiki a ajuns mai tarziu si in vest, cu contributia dnei Hawayo Takata, initiata de Hayashi. In acest fel Reiki a ajuns devenit o miscare spirituala mondiala. Reiki este arta secretă a chemării fericirii, vindecarea spirituală a tuturor bolilor.Începând de azi elimină teama,Începând de azi nu mai fi îngrijorat,Începând de azi devotează-te muncii tale,Începând de azi ai grijă de semenii tăi şi de toate fiinţele vii,Dimineaţa şi seara împreunează-ţi mâinile pentru rugăciune,Rosteşte aceste cuvinte din inima ta şi cântă aceste cuvinte.  * Reiki poate fi folosita oricand, in orice situatie, iar energia Reiki poate sa sunteze spatial si timpul putand astfel fi trimisa chiar si la distanta. Poate insoti si sustine efectele oricarei alte terapii, tehnici de optimizare, inclusiv tratamentele medicale. Ajuta la punerea in forma, adica la redobandirea vitalitatii, la activarea sistemului de regenerare, la cresterea imunitatii si eliminarea pericolului de imbolnavire, precum si la redobandirea flexibilitatii si a puterii de adaptare. Ajuta, dezvoltand increderea in sine. Reduce efectele nocive ale stresului, ajuta organismul sa inlature toxinele, echilibreza curgerea energiei subtile si inlatura astfel atat blocajele fizice cat si mental-emotionale. Dezvolta, intrun mod natural si neagresiv, calitatile umane, cum ar fi: compasiunea, intelegerea, rabdarea, increderea in prorpia persoana si iubirea neconditionata. Este recunoscut in multe tari cat si in Romania, ca terapie complementara. Nu are contraindicatii. Nu este o idee, o teorie, un cult sau religie. Nu este o forma de control a mintii, de hipnoza sau auto-hipnoza. Reiki trateaza corpul, emotiile, mintea si spiritul unei persoane ca pe un intreg. Reiki este puternic si bland deopotriva. Este o metoda simpla, naturala si sigura de vindecare spirituala.  Autor:

Popovici Mircea

Data nasterii 12.05.1987

Practicant Reiki, Radiestezie si Infoenergetica.Contact: staff3006@yahoo.com , numar mobil: 0761.68.68.60

 

7 Comments

Pagina

7 raspunsuri pana acum ↓

 • -1 iuliana // Jul 3, 2010 at 4:49 pm

  Buna ziua o intrebare as avea? Nu prea am inteles ce cuvinte trebuie rostite si cintate din inima.

 • -2 Popovici Mircea // Jul 8, 2010 at 4:58 pm

  Cateva din cauzele aparitiei conflictelor in relatiile interumane si cateva sfaturi pentru prevenirea sau solutionarea lor.
  Ne place sa ne asumam mereu ceea ce e bun si frumos, dar uitam sau nici macar nu stim ca trebuie sa fim responsabili mai ales pentru imperfectiunile noastre si pentru toate situatiile create din cauza lor. De foarte multe ori ne comportam ca niste copii incercand sa ne ascundem greselile si nicidecum sa le recunoastem. De ce facem asta? Aici se activeaza tiparele formate in copilarie care ne spun ca vom fi pedepsiti atunci cand am gresit. De fapt ne pedepsim singuri daca gresim si nu recunoastem, pentru ca a ascunde o greseala inseamna a nu-ti asuma responsabilitatea crearii ei, iar asta duce automat la “complicatii” nedorite. Nu este oare cu mult mai placut sa devenim responsabili fata de propriile greseli, sa le recunoastem si sa ne cerem iertare atunci cand este cazul? Incercam sa le ascundem exact ca si niste copii si asta este observabil imediat! Cum arata asta vazut din exterior? Urat, foarte urat. Pentru asta suntem displacuti, acuzati si neapreciati. Apoi la randul nostru, din obisnuinta ii acuzam pe ceilalti, fara a intelege insa ca totul a pornit de la noi.
  De foarte multe ori generam conflicte nedorite si nici macar nu realizam care este cauza reala a lor. De fapt incercam sa ne aparam si sa ne ascundem imperfectiunile care iasa la iveala in tot felul de situatii. Aceste situatii rezulta din lipsa de asumare si responsabilitate, iar asta denota imaturitate. Situatiile iscate, de cele mai multe ori sunt propriile noastre creatii si noi insine putem sa alegem sa abandonam vechile situatii si sa cream altele noi. Pentru asta e nevoie sa ne descoperim si mai apoi sa ne desprindem de vechile sisteme de credinta, de vechile tipare mentale eronate care nu fac decat sa ne tina propriul progres pe loc si sa ne afecteze relatiile cu ceilalti.
  Atunci cand gasim puncte care ne displac la ceilalti, ne identificam propriile defecte. Daca noi nu am avea aceste defecte, atunci ele nu ne-ar deranja la ceilalti, pentru ca ceea ce avem negativ in interior rezoneaza si atrage ca un magnet exact acelasi lucru. De ce? Ne intalnim exact cu situatiile care prin natura complexitatii lor ne permit sa evoluam. Noi ce facem? Acuzam, ne suparam, nu stim sa respectam si cate si mai cate. Nu ne-ar fi oare cu mult mai util sa profitam de aceste situatii si chiar sa ne bucuram atunci cand ele se intampla, chiar daca uneori sunt foarte dure, tocmai pentru ca prin rezolvarea lor devenim mai experimentati si gresim mai putin?
  Atunci cand ne vedem imaginea in oglinda si nu ne place ceva la noi, putem sa modificam aspectele nedorite. Acelasi lucru este valabil si atunci cand vine vorba de lucrul cu propriul sine.
  Ar trebui sa incetam sa incercam mereu sa ii transformam pe ceilalti si atunci cand ne deranjeaza ceva la ei sa privim mai atenti la propria persoana, pentru ca este foarte posibil sa regasim acelasi defecte, altfel atunci cand le-am intalni la ceilalti nu ne-ar deranja!
  Acesta este un exercitiu foarte bun de constientizare. Este foarte bine sa ne vedem defectele, sa le constientizam cat mai bine, pentru ca primul pas inspre rezolvarea unei probleme exact acesta este, mai apoi sa trecem la solutionarea lor treptata.
  Cu totii ne dorim, deci, ca ceilalti sa fie intr-un alt mod, asa cum ne-ar pica noua mai bune si pe buna dreptate, unele defecte, chiar sunt foarte suparatoare. Ce-i de facut? Sa incepem prin a ne schimba pe noi insine, pentru ca schimbarea celorlalti incepe prin insasi schimbarea noastra!
  Atunci cand nu mai reactionam negativ la situatiile din jur, nu mai provocam pe nimeni, ba chiar si ceilalti vor incepe sa sesizeze schimbarea si nu se vor mai simti conditionati de atitudinea si comportamentul nostru. Asta duce automat la armonizarea cu cei din jur, tensiunile dispar si se creeaza echilibru. In acest mod, relationarea cu cei din jur va fi cu mult mai placuta decat ne-am putea astepta!

 • -3 Popovici Mircea // Jul 17, 2010 at 11:20 pm

  “Dimineaţa şi seara împreunează-ţi mâinile pentru rugăciune,Rosteşte aceste cuvinte din inima ta şi cântă aceste cuvinte.”
  Cuvintele continute de rugaciune.

 • -4 andreeapisi // Aug 16, 2010 at 9:49 pm

  buna .sunt andreea ,am 21 de ani,am o relatie de acum 3ani jumate cu un barbat de 47ani,care este insurat.ce trebuie sa fac,ca sa fiu mai linistita?sunt prea geloasa pe familia lui si prea posesiva pe el.multumesc

 • -5 Popovici Mircea // Aug 31, 2010 at 3:24 pm

  andreea, esti prea atasata de el. Ai inceput sa te centrezi tot mai mult pe el si pe relatia voastra, in felul asta iti neglijezi propria lume si chiar si pe tine. Incearca sa te detasezi putin si sa vezi micile bucurii ale vietii.

 • -6 Popovici Mircea // Oct 15, 2010 at 10:42 am

  Placere vs neplacere
  Foarte multi oameni, se plang in ultimul timp ca nu reusesc sa mai simta bucuria si placerile vietii, ca viata parca si-a pierdut din stralucire si ca si-ar dori sa is revina din aceasta amorteala a simturilor.
  Avem in ziua de astazi foarte multe mijloace care ne asigura comoditatea, aceasta fiind generatoare de “placere” , inventate special pentru evitarea “neplacerii”.
  Nu este nicidecum inspre binele omului daca inregistreaza un succes prea mare in tendinta instinctiva de a obtine placerea si de a evita neplacerea.
  Dezvoltarea tehnologiei moderne si a farmacologiei vine in intampinarea dorintei puternice umane de a evita neplacerile vietii, ceea ce este nefiresc.
  Confortul este deja luat ca atare, de la sine inteles, astfel incat, abia daca ne mai dam seama cat de mare este dependenta fata de el. Din mai multe motive, evitarea neplacerii duce la consecinte nocive. Cine vrea sa evite mereu suferinta, se sustrage unei parti esentiale a vietii umane.
  Bucuriile si suferintele decurg intr-un mod necesar din relatiile sociale, din legaturile cu parintii, partenerul de cuplu , copii, rudele si prietenii.
  Intoleranta crescanda fata de neplacere, combinata cu o forta tot mai scazuta de atractie a placerii, face ca oamenii sa-si piarda disponibilitatea de a investi in actiuni care promit abia in viitor dobandirea unei placeri. Astfel apare cerinta de a satisface imediat toate dorintele aparute.
  In societatea de azi avem la dispozitie foarte multe mijloace de satisfacere imediata a dorintelor, de cele mai multe ori fara a depune vreun efort prea mare. Din pacate prea putini oameni reusesc sa constientizeze cat de periculos este acest aspect. Chiar si pe plan sexual, apare tendinta de satisfacere imediata a instinctelor (din motive usor de inteles) care duce la urmari nefaste. Odata cu pierderea capacitatii de a urmari un tel mai indepartat, in ceea ce priveste instinctul sexual, dispar toate modurile fin diferentiate ale curtarii si formarii cuplurilor. Evitarea asidua a oricarei neplaceri face imposibila bucuria.
  Bucuria apare atunci cand “platim pretul neplacerii”, atunci cand depundem eforturi pentru a o obtine. Atunci cand muncim pentru ceva trecem implicit prin neplacerea provocata de greutatea muncii, dar tocmai asta ne face sa putem sa savuram bucuria,sa putem sa traim si sa gasim placerea. In acest fel viata nu va mai parea fada.
  Pentru a putea pur si simplu sa gustam bucuria de a trai, echilibrul dintre placere si neplacere trebuie pastrat. Intoleranta fata de neplacere transforma oscilatiile profunde ale vietii umane conforme cu firea lucrurilor, intr-un plan nivelat artificial, iar manifestarile coplesitoare ale simturilor ce aveau amplitudini considerabile, degenereaza intr-o vibratie care face ca din lumini si umbre sa nu mai ramana decat un cenusiu fara contur.

 • -7 georgeta23 // Apr 10, 2012 at 5:02 pm

  Buna am si eu o problema.. sunt singura e ceva timp si sa intamplat sa indragesc un baiat..Problema e ca acest baiat este var cu varul meu,adica este fiul surorii matusii mele( matusa fiin sotia unchiului meu- ..adica fratele mamei)…intelegeti nu??…. Asta inseamna ca suntem rude deci e imposibil sa.fim impreuna….imi puteti explica gradele de rudenie…sa stiu si eu ca nu unteleg…deci daca el e var cu varul meu..e var si cu mine…sau nu??… Multumesc ptr tot

Pagina

Lasa un comentariu