Psiholog, psihologie, terapie, divertisment, relaxare

 header image 5

CINE SUNTEM NOI ?

April 8th, 2013 · Fara comentarii

Zona geografica in care se afla astazi Romania, a fost in urma cu peste 10.000 de ani, vatra lumii 

…a fost locul unde a început cu adevarat civilizatia umana. Acest adevar este destul de greu de digerat pentru celelalte mari natiuni, printre care si cu aspiratii inalte la titlul de popor ales… 
harta-daciei.jpg

În zona Olteniei se înregistreaza cea mai veche locuire în bordeie din lume(18,000 ani inainte de Christos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi târnacop de miner descoperit vre-o data, cea mai veche activitate metalurgica a aramei din lume (8,000 ani înainte de Christos), cea mai veche scriere din lume (tablitele de la Tartaria, judetul Alba 5-6.000 înainte de Christos). Tot aici s-a inventat arcul, au aparut primele furnale din Europa, si tot de aici au plecat si s-au format celelalte popoare indo-europene si nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, scitii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmatii, elenii(ahei si dorieni), fenicienii….etc.

Traco-dacii reprezinta cea mai veche si mai înalta cultura de pe Pamânt, anterioara civilizatiei Sumeriene, si totodata cea mai numeroasa (180 – 200 de triburi). Ei puteau fi gasiti în întreaga Europa (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franta, Spania, Turcia europeana, Asia Mica, Africa……chiar si Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care facea parte însusi Burebista. 

Scrisul si odata cu el istoria, au aparut mai întâi în spatiul tracic si abia mai târziu in spatiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. Traco-dacii au avut cea mai veche agricultura din Europa, (neolitic) si printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de masurare a timpului.

Începând cu anul 1995, dupa studii îndelungate, însa intentionat tinute la subsol, o serie de savanti americani de prestigiu au ajuns la concluzia ca Potopul descris în Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populatie neasteptat de dezvoltata, (oare cine?). De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greaca (ULIMP- Lumina sau Splendoare, în limba traco-daca), nu era altceva decât muntele Bucegi pe care nu întâmplator dainuie al doilea Sfinx de pe Pamânt. Istoricul Homer spunea ca numai tracii stiau sa lupte calare si cu arcul începând cu mileniul cinci înainte de Christos.

Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine desavârsita, toate conventiile fiind încheiate verbal si apoi pastrate cu sfintenie. Lipsa de acasa era semnalata printr-un bat lasat la poarta, fiind mai mult decât suficient.
Traco-dacii erau singura civilizatie din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o forma a sa. 

În jurul anului 1400 Î.C, se construieste în Tracia nord-Dunareana, cea dintâi scoala cu local de sine statator de pe Terra, numita Androniconul, unde preotii Zamolxieni predau toate disciplinele universitare începând cu teologia (cultul Zeului Soare si al celor 12 constelatii).
Confom marturiilor ramase posteritatii ale lui Platon si Socrate, însusi Pitagora si-a completat studiile la scoala Zamolxiana, si tot ei afirmau ca în acea vreme în Dacia existau cei mai de seama medici ai timpului.
Istoricul Herodot, îi considera pe Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpatilor,(Moldova de astazi). Apoi o parte din ei s-au deplasat spre Sud, în Anatolia, unde au fost cunoscuti ca Cimiry. Migrati ulterior catre Italia, Spania, Anglia si Irlanda au fost cunoscuti sub denumirea de celti.

Zona Nord -Dunareana (România de astazi), a fost considerata din vechime drept un paradis terestru.Un teren bogat în aproape toate bogatiile pamântului, cu terenuri agricole(Grânarul Europei de mai târziu), pasuni întinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zona bine aparata contra majoritatii dezastrelor naturale…..etc. Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungati din vatra stramoseasca si nici deznationalizati. 

Românii pastreaza în continuare limba, portul, obiceiurile, traditiile stramosilor de acum 7.000 de ani. Analizele minutioase de sânge, demonstreaza un alt miracol : în ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupatie romana, ne-am pastrat puritatea genetica, specifica stramosilor nostri.

România ramâne un miracol, caruia i s-a prevazut un viitor mesianic. Profetul indian Sundhar Singh scria în 1922, ca românii vor deveni un popor îndragit si respectat de toate popoarele lumii.

Bibliografie:
- Augustin Deac – Istoria Adevarului Istoric
- P.L.Tonciulescu – Ramania, paradisul regasit
- Nicolae Densusianu – Dacia Preistorica , Vol.1, 2, 3, 4, 5
- Cornel Bârsan – Revansa Dacie

Taguri: Istorie


Pagina

0 raspunsuri pana acum ↓

  • Comentati chiar acum...

Pagina

Lasa un comentariu