Psiholog, psihologie, terapie, divertisment, relaxare

 header image 5

Trucuri psihologice ca sa-i atragi pe cei din jur

February 8th, 2013 · Fara comentarii

Cat de mult te chinui sa gasesti cate o replica potrivita cand  vrei sa legi o discutie si habar nu ai cum sa incepi si cum sa continui discutia?
Ia gandeste-te daca si tu cunosti asemenea persoane in jurul tau. Persoane care sa stie ce sa spuna astfel incat sa se faca agreate si placute de cei din jur.
Ti-ar placea sa fii tu acea persoana? Sa stii ce sa spui si cand sa spui astfel ca toti sa ramana cu impresia ca esti o persoana extraordinara!

Pentru a obtine acest mod de a comunica cu cineva si pentru a reusi sa te placa lumea din jur, trebuie sa stapanesti patru tehnici.

Prima tehnica este sa stii sa folosesti numele celor din jurul tau in momentul potrivit si cu tonul potrivit.

A doua tehnica este sa stii sa faci complimente ca la carte si nu la nimereala.
A treia tehnica este sa stii sa pui intrebarile potrivite ca sa creezi continuitate in discutie.
A patra tehnica este sa stii sa oferi feedback si sa folosesti limbajul nonverbal in discutie.
In articolul de astazi o sa iti explic primele doua elemente care sa te faca sa iti amplifici enorm de mult puterea de atractie a persoanelor din jurul tau.

Puterea  numelui
Inainte de a incepe, vreau sa iti amintesc ca numele unei persoane este considerat asa de important, incat in Evul Mediu cei care nu doreau sa fie blestemati isi tineau secret numele de botez. Numele tau poarta in el un strop din esenta personalitatii tale.

Cu ani in urma am incercat o metoda de psihologie transpersonala pe care o sa o descriu in viitor pe site si am vazut ce se petrece cand iti repeti de sute sau mii de ori intr-o zi propriul nume. Apare o stare de forta interioara uimitoare. O putere care vine de dincolo de personalitatea ta (de asta i se spune si “psihologie trans-personala”).
In curand, o sa inaugurez pe site o categorie de spiritualitate, dar o sa contina articole de psihologie la limita obisnuitului. Asa ca daca esti interesat, te rog sa te anunti de acum.
Revenind, am facut acel experiment cu numele si mi-am dat seama ca numele contine in el o parte din personalitatea ta. Asa ca iti iubesti foarte mult numele. Rare sunt cazurile de persoane care nu isi iubesc numele.

Dar daca tu iti iubesti asa de mult numele tau, gandeste-te ca tot asa si altii isi iubesc propriul nume.

Prima etapa ca sa te transformi intr-un magnet de oameni : foloseste numele persoanelor.

Cand faci cunostinta cu cineva, spune-i pe nume: “Salut Bogdan, imi pare bine sa te cunosc!”

Nu te limita sa spui doar “Imi pare bine sa te cunosc!”, pentru ca e mult mai puternica emotia pe care o produci in celalalt daca ii spui pe nume.

Asta e prima etapa in dezvoltarea atractivitatii tale!

Puterea complimentelor

Daca numele sunt doar inceputul unei cresteri a puterii tale de atractivitate, atunci complimentele o sa te faca un zeu al atractivitatii. Poti sa faci complimente in orice situatie si oricui pentru a experimenta.

Stii ce se spune despre cineva care stie sa faca bine complimente? Au fost facute cateva studii in care un tip facea complimente unor persoane. Apoi, acele persoane erau intrebate ceparere au despre el, dupa ce acesta parasise sala.  Lucru interesant! Cei complimentati isi aminteau despre cel de la care primisera complimentele ca era mai tanar, mai slab, mai inalt si mai frumos decat era in realitate. Apoi, au fost pusi sa aprecieze cu o nota gradul de atractivitate al acelei persoane. Si  toti isi aminteau ca persoana era cu siguranta o persoana atractiva.

Daca intuiesti macar puterea pe care ti-o ofera arta de a face complimente, atunci  invata in continuare cum poti sa ajungi sa faci cele mai eficiente complimente posibile, astfel incat toata lumea sa te considere atractiv.

Daca nu stii cum sa faci un compliment, iti usurez eu situatia acum.

Ai trei variante de a alege ce fel de compliment sa faci unei persoane:

-          Fa un compliment despre imaginea persoanei (ceva ce vezi la acea persoana)

-          Fa un compliment despre comportamentul persoanei (ceva ce a facut )

-          Fa un compliment despre ceva ce detine persoana ( un obiect pe care il poseda)

Daca ai invatat aceste trei elemente, deja modul tau de a face complimente s-a imbunatatit, dar inca nu este perfect.

Pentru ca exista un prag psihologic pe care trebuie sa il treci. O persoana complimentata are pentru o fractiune de secunda ideea ca poate vrei doar ceva de la ea/el si ca de asta ai facut acel compliment.

Asa ca, in acea fractiune de secunda, are tendinta sa iti refuze complimentul in sinea sa. Chiar daca nu iti spune, exista o fractiune de secunda ideea “lasa-ma in pace cu complimentele tale false…” .

Ai primit vreodata un compliment si ti-a aparut acest gand? Femeile probabil ca stiu mai bine!

Acum o sa iti spun secretul  artei de a face complimente perfecte, care sa nu se blocheze in acel prag de respingere.

Secretul consta in doua cuvinte magice:

“Pentru ca…”

Asa ca un simplu compliment se va transforma acum intr-o explicatie pe care tu o oferi persoanei din fata ta, iar o explicatie este acceptata imediat, fara blocaje, fara respingere.

Daca initial complimentul tau suna cam asa: “Imi place cum iti sta parul in seara asta!”  acum complimentul se va transforma in forma aceasta: “Imi place cum iti sta parul in seara asta,pentru ca iti pune in evidenta forma umerilor…”

Sau “Imi place cum i-ai raspuns tipului acela, pentru ca asa va intelege ca ai o personalitate puternica…”

Sau “Imi place masina ta, pentru ca se vede ca esti o persoana care cauta eleganta…”

Si exemplele pot sa fie nenumarate.

Dar acum, introdu si numele persoanei in fata complimentului si succesul este nelimitat. “Bogdan, imi place masina tapentru ca se vede ca esti o persoana care cauta eleganta…”

“Simona, imi place cum iti sta parul in seara asta, pentru ca iti scoate in evidenta forma umerilor…”

“Dana, imi place cum l-ai pus la punct pe tipul ala, ca sa inteleaga ca ai o personalitate puternica…”

Acum sa nu razi ca aceste complimente nu suna ca in viata reala. Pur si simplu adapteaza-le tu la viata ta reala.  Fii flexibil si foloseste-ti creativitatea ca sa creezi acele complimente care sa se potriveasca fiecarei persoane in parte.

Recomandare

Incepe chiar de azi sa retii si sa folosesti in discutie numele persoanelor cu care faci cunostinta. O sa vezi ca o sa placa oricui sa isi auda spus numele in fata altor persoane. Apoi, incepe sa faci complimente si cauta sa spui “pentru ca…” de fiecare data. In urmatoarea etapa, poti lega numele de utilizarea complimentelor si o sa vezi ca eficienta este 100% cu orice persoana ai vrea sa strangi legaturile.

Va astept sa aplicati cele de mai sus, iar in functie de rezultate, sa comentati!

Taguri: Evolutie personala


Pagina

0 raspunsuri pana acum ↓

  • Comentati chiar acum...

Pagina

Lasa un comentariu